Курица по-ливански с цветной капустой или кабачком

Instructions

Начинайте готовить рис или гречку с бульоном.

Ингредиенты:

  • 1-2 Tbsp оливковое масло
  • 1 репчатый лук, рубленый
  • 750г куриные бедра без костей и кожи
  • 3-5 зубчиков чеснока
  • 2 Tbsp томатная паста
  • 1/3 молотая корица (cinnamon)
  • 1/3 молотый душистый перец (allspice)
  • 400г томатного соуса или свежих нарезанных помидоров
  • 250-450 г куриного бульона
  • 200 г цветная капуста или кабачк
  • соль и молотый черный перец
  • щепотка Асафетида (dash of Asofoetida)

Подготовка:

  1. In a skillet, cook a dash of Asofoetida in hot oil.
  2. Add the chopped onion, saute for 10-15 minutes until the onions begin to caramelise.
  3. Add in the chicken, cut into bite size to the skillet. Cook until the chicken turns golden.
  4. Add the crushed garlic, cook for 1 minute more.
  5. Add the tomato paste, cook until the paste begins to caramelise.
  6. Stir in the cinnamon and allspice.
  7. Add in the tomatoes or sauce and the broth, 450 ml if tomatoes, 250 ml if sauce, cook until thawed if frozen.
  8. Stir in the овощи and cook until softened.
  9. Serve with рис или гречку.

From: Comptoir Libanais - A feast of Lrebanese-Style home cooking.