Instructions
Начинайте готовить рис или гречку с бульоном.
Ингредиенты:
- 1-2 Tbsp оливковое масло
- 1 репчатый лук, рубленый
- 750г куриные бедра без костей и кожи
- 3-5 зубчиков чеснока
- 2 Tbsp томатная паста
- 1/3 молотая корица (cinnamon)
- 1/3 молотый душистый перец (allspice)
- 400г томатного соуса или свежих нарезанных помидоров
- 250-450 г куриного бульона
- 200 г цветная капуста или кабачк
- соль и молотый черный перец
- щепотка Асафетида (dash of Asofoetida)
Подготовка:
- In a skillet, cook a dash of Asofoetida in hot oil.
- Add the chopped onion, saute for 10-15 minutes until the onions begin to caramelise.
- Add in the chicken, cut into bite size to the skillet. Cook until the chicken turns golden.
- Add the crushed garlic, cook for 1 minute more.
- Add the tomato paste, cook until the paste begins to caramelise.
- Stir in the cinnamon and allspice.
- Add in the tomatoes or sauce and the broth, 450 ml if tomatoes, 250 ml if sauce, cook until thawed if frozen.
- Stir in the овощи and cook until softened.
- Serve with рис или гречку.
From: Comptoir Libanais - A feast of Lrebanese-Style home cooking.